S&H Tyres Moerdijk

Gangen ontbreken in het nieuwe kantoor van S&H Tyres.
Het ontwerp is opbouwd uit losstaande, gesloten volumes in diverse afmetingen. In deze volumes bevinden zich de facilitaire functies als toiletten, bergingen en archiefruimten. De verkeers- en gebruiksruimten vormen, tussen de volumes door, een aangesloten netwerk van ruimten die in een open structuur met elkaar verbonden zijn.

De volumes zijn nauwkeurig gepositioneerd, zodat ze bijdragen aan diversiteit in ruimtelijke ervaring. Daar waar gewenst bieden de volumes privacy aan achterliggende ruimten, soms staan ze verder uit elkaar en bieden ze meer openheid.

De glazen wanden en deuren zijn uitgevoerd in zwart gekleurd float glas. De gesloten volumes zijn uitgevoerd in wit stuukwerk en het maatwerk meubilair in vergrijsd eiken. De aansluitingen tussen de verschillende elementen zijn zeer nauwkeurig gedetailleerd. De pantry is in het hart van het kantoor gesitueerd. Deze functioneert als centrale ontmoetingsplek voor de verschillende afdelingen.

Programma: Kantoor / herontwikkeling
Oppervlakte: 1.750m2
Locatie: Moerdijk
Status: Gerealiseerd 2012
Fotografie: Jeroen Musch

shtyres01
shtyres26
shtyres20
shtyres07
shtyres25
shtyres05
shtyres03
shtyres10
shtyres06

shtyres12